Reciklaža

U okviru slobodne nastavne aktivnosti – Sačuvajmo našu planetu, učenici šestog razreda sa nastavnicom Tatjanom Čonić su realizovali projekat Reciklaža.

Kreativno su osmislili i napravili nove predmete od već postojećih (plastičnih flaša, čepova, kartona, tkanina..)Projekat su završili u praznočnom duhu – pravljenjem novogodišnjih čestitki.

Takmičenje mladih inovatora

Na regionalnom takmičenju mladih inovatora održanom 8.12.2022. u Staroj Pazovi, u organizaciji Saveza pronalazača Srbije, učenici osmog razreda Ema Petković, Jovanka Popović, Sara Jovanović i Dario Suvajac osvojili su drugo mesto.

Mentori u osmišljavanju ideje i izrade projekta su nastavnica engleskog jezika Ljubica Živković i nastavnica informatike i računarstva Bojana Škrbić. Velika zahvalnost nastavniku istorije Miloradu Milovanoviću i nastavniku fizičkog Borisu Bokanu koji su sa učenicima proveli vreme tokom trajanja takmičenja.

Ideja naših učenika je izrada svetlećih patika koje će u sebi imati senzore koji će detektovati kada se dete približi semaforu. Ukoliko je na semaforu crveno svetlo, patike će sijati crveno, ukoliko je svetlo zeleno patike će sijati zeleno, a ukoliko dete krene da prelazi put na crveno svetlo patike će ispuštati zvučni efekat upozorenja. Na ovaj način želimo da postignemo veću bezbednost i bolju uočljivost dece u saobraćaju.

Hvala Savezu pronalazača Srbije koji su prepoznali originalnost naše ideje.

Učimo da brojimo

7.12. je peti razred, sa nastavnicom matematike, posetio vrtić. Vežbali su sa mališanima brojanje.