Takmičenje u košarci i basketu

Na opštinskom takmičenju iz košarke naše devojčice su osvojile 4.mesto, dok su u basketu osvojile 2.mesto.

Dečaci su u basketu osvojili 3.mesto.

Pokrenimo točak tolerancije

Učenici 8. razreda su bili u poseti mlađim drugarima, učenicima 4. razreda.
Predstavili su im radionice sa projekta “Pokrenimo točak tolerancije” i kroz igru, vršnjačko učenje i druženje motivisali ih i podržali da aktivno učestvuju u istim. Grupni rad, dogovaranje oko popunjavanja zadatih kartica, javno iznošenje svog mišljenja na različite teme od asocijacija na reč Tolerancija, do definisanja sopstvenog identiteta kroz 2-3 za njih kljična pojma, izdvajanja stvari u kojima učenici za sebe smatraju da su izuzetno dobri, do pravljenja ličnog kišobrana samopouzdanja… učinilo je radinicu veoma razdraganom, produktivnom i lepom. Deo atmosfere vam prenosimo

Svetski dan deteta

Danas smo obeležili Svetski dan deteta, 20.novembar.
Ovo je dan kada je usvojena Konvencija o pravima deteta.Sva deca imaju sva prava iz ove Konvencije, bez obzira na to ko su, gde žive, šta im roditelji rade, da li su siromašni ili bogati, kojim jezikom govore, kojoj religiji ili kulturi pripadaju, da li imaju neku smetnju u razvoju ili invaliditet.
Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.
Naši učenici su imali priliku da kroz igru, pesmu, glumu i muziku pokažu svoju kreativnost, umeće i talenat i uživaju u druženju sa vršnjacima.

Dan dijabetesa

Povodom obeležavanja Dana dijabetesa (14.11.) održan je saradnički čas između nastavnice biologije, nastavnice matematike i informatike i računarstva i nastavnika fizičkog. Đaci su imali prilike da saznaju nešto više o ovoj bolesti, kao i kako izgleda jedan dan dijabetičara.
Razgovarajući o zdravoj ishrani, kao neophodnom faktoru u prevenciji nastanka dijabetesa, učenici su imali prilike da izračunaju koliko su kalorija uneli za doručak, koliki je njihov BMI (Body Mass Index) i u koju grupu uhranjenosti spadaju.
Imali su prilike da čuju i koliko je fizička aktivnost važna i koje bi vežbe mogli da rade svakog dana, kako bi svoju aktivnost povećali i sprečili nastanak dijabetesa.