Obaveštenje

Poštovani roditelji i učenici!

               Kao direktor škole osećam potrebu da vam se obratim makar na ovaj način.

               Ono čega smo se najviše plašili, da će u zemlji doći do naglog pogoršanja epidemiološkog stanja i da to stanje neće ni nas zaobići, stiglo je i do nas.

Odluka Kriznog štaba je da su uslovi zadovoljavajući i da nema potrebe za prekidanjem nastave u školama. Mi kao škola ne možemo samostalno da donesemo tu odluku. Za sve nastavne predmete gde je postojala mogućnost obezbeđene su zamene do povratka odsutnih nastavnika.

Kao direktor škole udaljavam sa nastave svakog zaposlenog koji mi prijavi da ima neke zdravstvene probleme dokle god se ne odradi testiranje ili stanje ne popravi (uglavnom na period od dve nedelje). Taj metod ćemo primenjivati i u narednom periodu.

Vi kao roditelji ste najbolji procenitelj što se tiče zdravlja vaše dece i njihove bezbednosti u školi. Kao što sam u par navrata kontaktirao sa vama preko razrednih starešina ponoviću i ovde. Ukoliko smatrate da vaše dete nije zdravstveno bezbedno u školi potrebno je da dođete do škole i podnesete zahtev za prelazak na on line nastavu. Od tog trenutka za vaše dete ćemo promeniti način rada.

Što se tiče samog stanja u školi, nismo ostali izolovano ostrvo. Imamo odsutne nastavnike koji su pozitivni na test (srećom sa slabim simptomima), a imamo i nastavnike koji su u izolaciji bez obzira na to što nisu testirani (ali sa nekim od simptoma). Povratak većine odsutnih nastavnika na posao očekujem tokom iduće nedelje, ukoliko dobiju dozvolu za to od strane njihovih lekara.

Zahvalio bih se i vama koji nas redovno obaveštavate o zdravlju vaše dece, što ih sa bilo kojim znacima prehlade nešaljete u školu. Nadam se da ćemo i u narednom periodu imati tako dobru saradnju.

Što se nas kao škole tiče, mi nastavljamo sa preduzimanjem propisanih preventivnim mera, a prema preporuci Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Nije potrebno da se osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranom osobom izoluju, već će se samo pratiti njihovo zdravstveno stanje.

Čuvajte sebe i čuvajte druge!

Direktor škole

Milorad Milovanović